HP-p1-728×90 Refan

Кекс с течен шоколад

Необходими продукти:

4 яйца

1 к. ч. захар

1 к. ч. кисело мляко

5 с. л. олио

5 с. л. вода

1 к. л. сода бикарбонат

2 ч. л. бакпулвер

1 с. л. какао

1 лимон

1 1/2 ч. ч. брашно

100 г течен шоколад

1 с. л. кокос

1 ч. ч. захарен сироп

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата и захарта. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода, водата, олиото, кора лимон и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и се добавя 1 с. л. какао. Отново се разбърква. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята на 190С фурна за около 30-40 минути като се проверява с клечка. Щом се извади се намазва с течен шоколад и се поръсва с кокос по желание.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *