Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Кифлички с мармалад

Необходими съставки

брашно – 1 кг

яйца – 5 бр.

прясно мляко – 500 мл

мая – 1 бр./1 пакетче

олио – 150 мл

захар – 6 – 8 с.л.

ванилия – 1 бр.

мармалад

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *