Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Козуначени мъфини

Продукти:

220 г брашно
20 г прясна мая
80 г масло
60 мл прясно мляко
80 г захар
2 бр. яйца
1 с.л. ром
ванилия, лимонова кора, щипка сол
50 г стафиди
50 мл ром

Начин на приготвяне:

В топлото прясно мляко се разтваря маята и се остава да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се прибавят млякото с маята, разбитите яйца със захарта, мекото масло, ванилия, настъргана лимонова кора, рома и щипка сол. Разбърква се с лъжица до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Оставя се да втаса около 30 минути. След това се прибавят накиснатите в рома стафиди и се разбърква отново. Във форми за мъфини с помощта на лъжица се разпределя тестото. Формите се пълнят до половината. Втасва отново около 15 минути. Пекат се на 180 С.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *