Кралски сладкиш

Необходими Съставки

масло – 350 г

пудра захар – 1/2 ч.ч.

бадеми – 120 г (накълцани)

лимони – 1/2 бр.

брашно – 2 1/4 ч.ч.

плодове – от сладко

яйца – 6 бр.

сол – 1 щипка

за глазурата

пудра захар – 1/2 ч.ч.

лимонов сок – 1 с.л.

вода – 1 с.л. гореща

Начин на приготвяне

Четири от яйцата се сваряват. Маслото и пудрата захар се разбиват на пяна. Добавят се настърганата кора на лимона, бадемите, брашното, един жълтък, солта и претритите през сито сварени жълтъци.

Замесва се тесто и се оставя за един час в хладилник. Две трети от тестото се разстила в намазана с мазнина и набрашнена тава. От останалото тесто се оформя решетка върху основата.

Сладкишът се намазва с жълтък и се запича до златисто във фурната. Оставя се да изстине. Във всяка дупка на решетката се слага по едно плодче. Залива се с глазура, приготвена от пудрата захар, лимоновия сок и водата.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *