Легендарен холандски вратар идва за мача на Бербатов и Фиго

Димитър Бербатов си осигури услугите на един от легендарните вратари на Холандия и „Манчестър Юнайтед“ за благотворителния мач срещу тима на Луиш Фиго, който ще се изиграе на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“. Българската публика ще може да се наслади на техниката на печелилия два пъти Шампионска лига – Едвин ван дер Сар.

Стражът е преминал през „Аякс“, „Ювентус“, „Фулам“ и „Манчестър Юнайтед“ и игра заедно с българския нападател при „червените дяволи“ от 2008 до 2012 г.

Ван дер Сар има в колекцията си 4 титли на Холандия, както и един трофей от Шампионската лига (1995 г.) с „Аякс“.

С „Ювентус“ (1999 г.) и „Фулъм“ (2002 г.) печели два пъти турнира „Интертото“.

През 2005 г. преминава в „Манчестър Юнайтед“ и бързо се превръща в любимец на публиката. С него под рамката на вратата „червените дяволи“ печелят 4 титли в Англия, както и една от Шампионската лига (2008 г.). Холандецът е най-възрастния играч, печелил титлата в страната –  на 40 г. и 205 дни. През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути.

„Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност!“, изказа се ласкаво за него Бербатов. Двамата играха заедно на „Олд Трафорд“ от 2008 до 2011 г. и спечелиха две титли в Англия, пише btv.

Ван дер Сар е петият футболист, играл в „Манчестър Юнайтед“ заедно с българина, който ще зарадва българската публика. До момента Бербатов потвърди участието на Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил и Неманя Видич.

Мачът ще се изиграе на 14 юни на стадион „Васил Левски“, а всички средства от него ще бъдат използвани за финансово подпомагане на благотворителните фондации на Бербатов и Луиш Фиго.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *