Лекари съветват! Извеждайте децата в студа, това е здравото време

Младите родители не трябва да се страхуват от студеното време, а трябва да каляват своите деца, да използват чистия въздух и да ги извеждат по-често навън. Студеното време е здравото време, когато вирусите и бактериите не могат да живеят, подчерта един от най-добрите неонатолози в България д-р Радка Масларска, която завежда Отделението по неонатология в столична болница.

„Родителите трябва да каляват своите деца, да използват чистия и хубав въздух и да извеждат своите деца, по-често да бъдат навън. Когато времето позволява и на една майка ѝ е приятно да излезе навън и да се разхожда, тогава това ще бъде добре и за самото дете. Така че моето пожелание към младите родители е да не се страхуват от студеното време. Затварянето вкъщи не е решение. Когато времето е студено, това е здравото време. Тогава вирусите и бактериите не могат да живеят, така че родителите да извеждат своите деца в парка, в планината, на терасата дори, ако времето е лошо. Детето да бъде облечено, но да диша чист въздух“, посочи д-р Масларска.

я добави, че недоносеността на новородените често продължава да тревожи и дори шокира българските родители, заради което те дори избягвали да споделят с близките си, че детето им е недоносено.

„Родителите все още не могат да възприемат и са шокирани, когато се случи преждевременно раждане. Все още битува това да се срамуват, че са родили недоносено дете, понякога дори да не казват на близките си с цел да не ги тревожат. А това е допълнително емоционално напрежение“, каза д-р Масларска.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *