HP-p1-728×90 Refan

Маслен кекс с праскови

Продукти:

1 ч.ч. брашно

3 яйца

125 г масло

1 ч.ч. захар

250 г праскови

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. бакпулвер

Мекото масло (125 г) се разбива със захарта (1 ч.ч.) до получаването на гладка и пухкава смес. След това към нея се прибавят брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.), ванилията (1 ч.л.) и яйцата (3 бр). Всичко се разбива отлично, докато се получи хомогенна смес. Тя се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и върху нея се разпределят отцедените от компота и обелени праскови (250 г).

Масленият кекс се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около 25 минути. Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади. След това се нарязва на парчета, поръсва се обилно с пудра захар и се сервира, декориран с връхчета свежа мента.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *