Медалистите от Световните зимни игри в Австрия с награди от кмета на Банско Георги Икономов

Кметът на община Банско, Георги Икономов се срещна с Валя Черкезова и Михаил Якимов, медалисти от провелите се Световни зимни игри в Австрия, от 14 до 25 март 2017 г. в градовете Грац, Шладминг и Рамсау.

Двамата бяха наградени от кмета за достойното им представяне на световния спортен форум и приносът им в популяризирането на спорта сред хората със специфични нужди. Градоначалникът на Банско ги приветства с добре дошли, като им пожела да са здрави и да не спират да спортуват. Валя и Михаил получиха таблети и парична сума в размер на  300 лв. „Постигнатите от тях успехи са поредно доказателство за последователната ни политика за популяризиране на спорта сред всички представители на местното общество. Неслучайно ни бе присъдена и титлата „Европейски град на спорта” за 2017 година” допълни още Икономов.

Атлетите от своя страна изказаха своята благодарност, че винаги имат подкрепата от ръководството на общината и зарадваха кмета с картичка от Шладминг, Австрия. Двамата споделиха впечатленията си от престоя им на австрийска земя, емоциите при откриването на зимните игри и радостта от спечелването на медали.

Михаил Якимов се състезава в дисциплината алпийски ски, а Валя Черкезова участва в дисциплината бягане със снегоходки. Двамата спечелиха общо два медала – сребро в супер гигантския слалом за Мишо и бронз, в дисциплината бягане със снегоходки на 100 метра за Валя. Якимов зае и престижното пето място в гигантския слалом в майсторската дивизия, като при награждаването в Австрия не пропусна да развее знамето на Банско, подарено му от кмета. Носителката на бронза на 100 метра бягане със снегоходки – Валя се пребори за четвъртото място на 200 м в бягането със снегоходки.

Мишо и Валя бяха придружени от Мая Стоицева, началник отдел „Хуманитарни дейности” и Елена Говедарева, ръководител на Защитено жилище 1 и 2 в град Банско, заедно с нейния екип. Ръководителката на Защитеното жилище добави, че двамата атлети от Банско са били талисманите на българската делегация на игрите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *