Мед и чесън – най-здравословната комбинация

Едни от най-често консумираните храни в нашето ежедневие са медът и чесънът. Още от древността те са намерили своето специално място в лекуването на различни неразположения, подобряване на общото здраве, а според някои те са част от тайната на дълголетието.

Разгледани поотделно, те имат редица здравословни ползи и съдържат важни хранителни елементи като витамини, минерали. Вижте какви ползи ви осигуряват, когато са в комбинация.

Предпазват сърцето

За да се грижим за здравето на сърцето, е важно как се храним и дали имаме редовна физическа активност. Прочистването на кръвоносните съдове също е важно за сърдечната функция, а и намалява риска от някои усложнения, като сърдечен удар например. Консумацията на мед и чесън спомага за прочистването на кръвоносните съдове и поддържане на добра сърдечна функция.

Лекува възпалението на гърлото

Медът и чесънът имат благотворно действие върху възпаленията, затова са и добри при унищожаването на инфекциите в гърлото. Освен това бързо намаляват неразположението и спомагат за намаляване на инфекциите, като по този начин се възстановяваме и по-бързо, когато сме с настинка.

За цялостна детоксикация на организма

Комбинацията от мед и чесън е естествено средство за детоксикация. Редовният й прием ще помогне на организма да елиминира голяма част от токсините. Също така това е един добър естествен начин да стабилизирате нивата на холестерола в кръвта, но и да подобрите метаболизма.

Помага при диария

С помощта на тази комбинация може да подобрите храносмилането и да намалите някои инфекции. Ако страдате от диария, опитайте с мед и чесън. Тези полезни антибактериални храни имат широк спектър на действие.

При суха кашлица

След болките в гърлото медът и чесънът могат да облекчат и сухата кашлица. Комбинацията спомага за елиминирането на секретите и премахва възпалението. Ако страдате от хрема, също може да си хапнете мед с чесън.

За подсилване на имунитета

Комбинацията от мед и чесън спомага за укрепване на имунитета. Също така, приемана по време на настинки, тази комбинация спомага за по-бързото възстановяване на организма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *