Министърът връща на поста директор на полицията в Перник хвърлилия демонстративно отличията си пред сградата на МВР ст. комисар Бучински

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е оттеглил определението, с което ст. комисар Валентин Бучински бе дисциплинарно уволнен като директор на ОД на МВР в края на февруари т.г. Министърът е оттеглил административния акт, с който е освободен директорът на пернишката дирекция, и е помолил ВАС да прекрати производството по делото, образувано по жалба на Бучински срещу уволнението му. Съгласно закона Валентин Бучински трябва да се върне на поста, от който е отстранен.

Според запознати Бучински ще остане за кратко на поста си, след което министър Радев ще издаде заповед за назначаване на титуляр. Слуховете са за сегашния началник на Охранителна полиция комисар Васил Василев, който дойде в Перник от Национална полиция.

Назначеният от служебния министър за директор на ОД на МВР Перник Иван Зеленков ще се върне на предишната си длъжност началник на Второ РУП – Перник.

Старши комисар Валентин Бучински хвърли демонстративно отличията си пред сградата на МВР в София след заповедта за уволнението му. Той е в системата на МВР 25 години, в ОД на МВР – Перник бе от 2015 г. до февруари 2017.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *