Много важна информация за всички, които използват банкови услуги в България!

БНБ проверява тарифите на банките за основни операции. От този месец трезорите са длъжни да ни обслужват срещу такси, по-ниски от средните за страната.

Банките вече предлагат по-евтини основни операции. Става въпрос за новооткрити сметки с такси под средните – например за откриване, поддържане на сметка и теглена на пари от гише или банкомат. Справка в тарифите на по-големите банки показва, че те са предложили с една стотинка по-ниски такси от изчислените от БНБ, съобщи Би Ти Ви.

Освен това тези тарифи трябва да са по-ниски и от стандартните за самата банка – например средната цена за обслужване на сметка  е 1,51 лева, но в някои трезори това е безплатно, а в други струва 4 лева.

От БНБ обясниха, че чакат информация от трезорите, за да преценят дали тарифите отговарят на изискванията.

Само месечното обслужване на разплащателна сметка за година ни струва около 20 лева. Затова Тони следи стриктно колко плаща за всяко теглене от банкомат и се опитва да ползва само устройства на банката, с която работи.

„В определени банки са до 1 лев, 1,2 лева. Предполагам, че трябват финанси за поддържане на цялата система”, казва клиентът на банка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *