Много лоши новини за българския светец дядо Добри

Дядо Добри най-известния църковен благодетел бере душа. 102 годишния старец е станал само кожа и кости. Не може да става от леглото. Свали го тежка болест. Според близки до беловласия старец едва ли тежи повече от 40 килограма. Обявеният приживе за светец слагал едва по няколко залъка в уста. В това състояние е от няколко месеца, разкриват запознати. Но най-изненадващото било, че съсухреното лице на светия човек било спокойно и озарено от благоговейна усмивка.

Роднините му били уплашени, че ще си отиде от тях. Но той наистина е светец защото след толкова дълги години праведен живот не се страхувал от задаващата се смърт.

Всеизвестен е факта, че светецът от Байлово е сред най-големите дарители на катедралния храм „Свети Александър Невски”. Едва ли има посетител на божия дом, който да не е забелязал беловласия просяк пред портите на храма преди време.

Всяка получена стотинка дядо Добри отделял за дарение на църквата. Като слуховете разкриват, че добрия старец е събрал от наши и чужди туристи някъде около един милион лева, предава pik.bg.

Светецът известен с широката си душа и сърце разправял, че за него нищо не си оставял. Всичките пари дарявал. На него му стигало, че има пенсийка. А и добрите хора често му носели храна.

Не малко хора са го чували да хортува, че като му дойде време Бог да го прибере ще реши къде да го прати. Дали в Рая или в Ада … Дядо Добри бил уверен, че за всеки, който си признае греховете ще му се прости. „И аз съм грешник, но не ме е страх от смъртта”, повтарял светецът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *