Момичета фучат със зверска скорост, фукат се с видео минавайки на червено, а на задната седалка …

Потресаващо видео показва как жена шофира с над 100 км/ч насред Пловдив. През това време седящата на пътническото място нейна приятелка снима „подвига” със своя смартфон и го излъчва на живо в профила си във Фейсбук, съобщава trafficnews.bg.

Видеото, на което те демонстрират пълно безхаберие не само за своя, но и за чуждия живот в името на няколко лайка в повече, е гледано над хиляда пъти. На него се вижда как колата, в която пътуват двете жени, навлиза с луда скорост в Пловдив от Асеновград.

Операторката посочва километража и пояснява, че се движат със 140 км/ч. Операторката превключва на предна камера, за да видят приятелите й във Фейсбук нея и шофьорката, допълни Блиц.

Двете започват да позират, като шофьорката дори пуска волана, за да поразмята ръце, опитвайки се да нацели ритъма на бумтящата музика. През това време скоростта е увеличена, а водачката на автомобила, без да забави, преминава през светофар, който все още е на червено, когато тя навлиза в кръстовището.

„Ако някой полицай види това…”, коментира операторката доволно. Който и да види това, косата му ще се изправи, когато забележи най-стряскащото – на задната седалка на колата седи малко момченце.  Двете жени явно се гордеят с постъпката си и много се забавляват. Вероятно заради това са решили да се хвалят във Фейсбук с това как шофьорката нарушава закона и се движи в населено място с почти тройно над позволената скорост.

Не по-малко е другото нарушение – да преминеш на червено през натоварено кръстовище без капка внимание, с превишена скорост и с риск за себе си и пътуващите в колата, сред които и дете, както и за останалите участници в движението. Демонстрация на някаква самопредстава за безсмъртие ли е това, или пример за абсолютна безотговорност и безразсъдство? Оставаме на вас да прецените. Подобни изпълнения завършват с трагедии. Завършват с потрошени автомобили, почернени близки, кръв и трупове.

Подобни изпълнения не са забавни и не са повод за гордост. Те са срам. Срам за хората, които ги правят, срам и за всички нас като общество, позволило появата на такива „феномени”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *