Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Момчетата и момичетата от ансамбъл „Веселие“ отново №1 в Югозапада

Ансамбъл „Веселие“ – Си-митли отново е номер 1 в Югозапада след страхотно представяне на момчетата и момичетата на Калина и Любомир Марянски на националния конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ в с. Първомай, община Петрич, и X фолклорен фестивал „Веселяче“ в гр. Кресна.
На фестивала в Кресна най-малките танцьори от „Веселие“ спечелиха безапелационно първо място в раздел народни танци до 9 години.
В раздел народни танци до 14 години с пълен сбор от точки отново първото място бе присъдено на ансамбъл „Веселие“. Журито с почетен председател легендата на българската естрада Орлин Горанов не скри своето възхищение от изпълнението и майсторството на децата от „Веселие“.
В същия ден на Седмия национален конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ в с. Първомай, община Петрич, в конкуренция с над 20 колектива от цялата страна ансамбъл „Веселие“ спечели първа награда в категорията народни танци до 12 години.
Малко по-късно каките и батковците от ансамбъла спечелиха втора награда в същата категория над 18 години. Освен всичките награди ансамбълът спечели двадесет носии, с които ще обнови своя гардероб.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *