HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мръсотии заливат плажуващи в Созопол, незаконна канализация преля

Собственици на хотели край Созопол се оплакват, че канализацията прелива заради незаконно включили се към нея обекти, предаде бТВ. След сигнал на плажуващи за мръсотии, стичащи се към морето, проверка на екоинспекцията установи, че има незаконно включване към дъждовната канализация.

„Канално-помпената станция, която се намира на Каваците, няма възможност да притласка водите и от там започва да връща отпадните води… Има отклонение видимо, което отива в канала с дъждовни води. И от там отива директно в морската акватория“, уточни Тонка Атанасова, директор на РИОСВ – Бургас.

Помпената станция е изградена преди повече от 10 години, преди бума на строителството в района. Смяната на помпите с по-мощни ще струва скъпо.

В разгара на лятото морската вода по Южното Черноморие е чиста, категорични са от здравната инспекция в Бургас. Последните проби показват леки отклонения в показателите само на три от плажовете – Северния плаж в Приморско, Иракли и на част от Елените. Показателите и на трите плажа обаче остават добри за къпане.

Здравните власти ще следят качеството на морската вода до края на лятото.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *