Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Мусака с тиквички, картофи и лук

Необходими продикути:

тиквички – 3 – 4 средно големи

картофи – 6 – 7 средно големи

лук – 3 средно големи глави

червен пипер

черен пипер

сол

олио

вода

кисело мляко – 1 кофичка

яйца – 2 бр.

Начин на приготвяне:

Тиквичките се обелват и се режат на кръгчета в голяма купа, поръсват се със сол, за да се отцеди ненужната вода. Обелват се лука и картофите и се нарязват също на кръгчета.

В голяма тава се редят първо резените тиквички плътно едно до друго, после върху тях картофите.

След това се поставят лучените кръгчета и най-отгоре пак тиквички. Овкусява се със сол, червен и черен пипер и олио. По избор може да сложите и шарена сол.

Сипвате малко вода до половината и слагате мусаката да се пече във фурна на 220 градуса. 5 минути преди да извадите мусаката правите застройката, като разбивате киселото мляко и двете яйца. Като се получи леко кафява коричка е готово.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *