Над 1/3 от зрелостниците в СУ „Братя Каназиреви“ – Разлог с отлични оценки на матурите

Над 1/3 от зрелостниците в СУ „Братя Каназиреви“ – Разлог са получили отлични оценки на матурите по български език и литература и английски език. Въпреки че официалните протоколи все още не са пристигнали, от разложката гимназия потвърдиха, че първоначалните резултати, систематизирани въз основа на индивидуалните справки на учениците, сочат, че тази година средният успех от матурите ще бъде над 5,00.

От общо 55 зрелостници, явили се на държавното външно оценяване по английски език, 20 са с отличен резултат над 5.50, като двама от тях са изкарали пълни шестици. Оценка 6.00 е получила дъщерята на историчката Соня Крънчева – Мария. Момичето е изкарало отлична оценка и на матурата по БЕЛ. Тя е сред изявените ученици и след показани високи резултати на изпитите за сертификати по английски език е с предложения от няколко престижни университета във Великобритания да продължи обучението си там.

С пълно 6 по АЕ е и Георги Хаджиев. Зрелостникът, който също е сред изявените ученици, вече е приет да продължи образованието си в чужбина. Той е получил отлична оценка и по БЕЛ.

С едни от най-високите резултати е и Борислава Елчинова, която е изкарала оценка 5.99 по БЕЛ и 5.96 по АЕ. Мечтата на момичето е да учи медицина. На предварителните изпити в Софийския университет и Медицинския университет тя е получила оценки 6.00 по биология и в двата университета, а оценките й по химия са 5.81 в единия и 5.50 в другия.

На матурата по АЕ оценка 5.98 е изкарал и Божидар Кобаков. Сред зрелостниците с най-високи резултати е и Божидар Тренчев, който има 5.96 на матурата по БЕЛ и 5.93 на матурата по математика.

Какъв ще бъде средният успех на учениците от разложката гимназия и дали училището ще заеме една от челните позиции в областта, ще стане ясно от официалните протоколи на РУО – Благоевград, които трябва да бъдат готови до дни.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *