Нападателят от Лешница Ил. Длагонски за втори път къса с футбола и заминава на гурбет

Нападателят от санданското село Лешница Илия Длагонски спира с футбола и следващите 3 месеца ще изкара като гурбетчия в чужбина. Длагонски не уточни дестинацията, за която потегля в средата на тази седмица, нито сектора, в който ще работи.

Намерението на 26-годишното крило да скъса с любимата игра изненада мнозина, превид факта, че Длагонски изкара пълноценна лятна подготовка на два етапа, с два различни отбора. Той започна с родния „Вихрен“, за който се разписа от дузпа при равенството 2:2 на гости на „Пирин“ /Разлог/ в средата на юли. Малко по-късно се премести в Гоце Делчев и успя да вкара победния гол за неврокопчани с 2:1 при гостуването в Сандански.

Илия е футболен номад, юноша на „Пирин“ и пловдивския „Векта“. После кариерата му продължи през „Гигант“ /Съединение/, „Вихрен“, Беласица“ и „Борислав“ /Първомай/.

Това е втори опит на бързака да се влее в армията на гастарбайтерите. Краят на сезон 2014/2015 завари Длагонски като футболист на петричките комити, където го привлече тогавашният наставник Пламен Мицански. Вместо да продължи футболната си кариера, Длагонски и колегата му от тогавашния петрички тим Николай Стоилков-Газелата решиха да отпишат футбола и да отпрашат за Чехия, където се главиха като работници в завод за автомобилно купе-оборудване в град Тахов.

При една от рутинните тренировки на нашенците на градския стадион във времето им, свободно от автомобилостроене, те са забелязани от наставника на третодивизионния „Тахов“ и са привлечени на момента. Впоследствие българското дуо от Югозапада се изявява в тамошната Трета лига. В периода преди завръщането си в България Длагонски и Стоилков играят и бележат голове за дублиращия местен тим в четвърта дивизия, известен като „Розвадов“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *