Наш сводник, осъден в Полша, ще лежи 4 години в български затвор

По предложение на окръжния прокурор на Варна Окръжният съд приспособи присъда на полски съд за изпълнение по българското законодателство. 39-годишният Даниел Добрев от Добрич бил признат за виновен от Окръжния съд в полския град Плоцк, който му наложил наказание 4 години лишаване от свобода за четири престъпления по полския наказателен закон. Присъдата срещу него била произнесена на 16 март 2017 г., след като 39-годишният подсъдим бил издирван с Европейска заповед за арест. С решение на Добричкия окръжен съд от 2 февруари 2016 г. било допуснато изпълнението на заповедта и Добрев бил предаден на полските съдебни власти.

По българското законодателство извършените в Полша престъпления от Добрев отговарят в българския Наказателен кодекс на трафика на хора с цел да бъдат използвани за развратни действия, транспортирането им през границата на страната, склоняването им към употреба на наркотици и проституция.

loading...


Днес състав на Варненския окръжен съд със свое определение реши Даниел Добрев да изтърпи наказанието лишаване от свобода за срок 4 години в български затвор.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *