На вниманието на потребителите! Започна извънредна проверка у нас на популярните спинъри! Ето защо

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва проверка на популярните антистерс играчки наречени „фиджет спинър”, съобщават от агенцията. Тъй като са играчки трябва да отговарят и на изискванията на Наредбата за съществени изисквания и оценяване съответствието на играчките.

Проверката е инициирана от ДАМТН като в нейния ход ще се следи за законосъобразното пускане на продуктите на пазара. Проведени изследвания в трети страни показват, че в някои случаи моделите съдържат наднормено количество олово и живак. Затова в хода на инспекциите ще бъдат взети продукти, които ще бъдат подложени на допълнителни изпитвания.

Фиджет спинерът, хенд спинерът или просто спинерът е най-новият популярен продукт, който се разпространява много бързо сред децата и у нас, пише бтв. Основната му употреба е да помага на деца със синдром на дефицит и на деца, страдащи от аутизъм, но той все повече се разпространява и като играчка.

Тази категория продукти попадат в обхвата на Наредбата за съществените изисквания и оценяване съответствието на играчките (НСИОСИ).

Изключително важно e да се знае, че съществува опасност от нараняване на откритите части на тялото при игра. Продуктът изисква добра координация и не е е подходящ за деца под 36 месеца.

Някои модели имат електрическа функция, захранвана с батерии тип бутон или R1, които не трябва да са достъпни без инструмент или с две независими движения. Някой от играчките съдържат олово и живак, в материала от който са изработени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *