Неизменният победител в обществените поръчки в Гърмен с нов договор! Бизнесменът В. Амзов получава 422 155 лв., за да асфалтира селата, за които преди 3 г. взе 2 млн. лв.

Неизменният победител в обществените поръчки в Гърмен, откакто Минка Капитанова е кмет – Венцислав Амзов от хаджидимовското с. Абланица, спечели поредното т.нар. публично състезание за ремонт на улици в селата Гърмен, Огняново, Дебрен, Дъбница, Скребатно, Хвостяне, Осиково, Горно Дряново, Рибново, Долно Дряново и Ковачевица, както и ремонт на подпорна стена на дере в кв. „Заграде“ на общинския център.
В края на септември Капитанова подписа договор с управителя на „А-Строй“ ЕООД В. Амзов, съгласно който той ще усвои в ремонтните дейности 422 155 лв. без ДДС лева, което като крайна сметка е над половин милион лева.
Амзов бе избран за изпълнител на поръчката, въпреки че за пореден път той единствен подаде оферта за участие. При такива обстоятелства доста от общинските кметове в Югозапада стопират обществената поръчка с мотив, че липсата на конкуренция обезсмисля най-важния критерий във всеки търг „най-ниска цена“, в Гърмен обаче това не е модел на поведение.
Преди 3 г. по друга обществена поръчка за ремонт на улиците в същите села, в които сега ще работи, В. Амзов получи от кметицата Капитанова предварителен договор да започне асфалтирането, докато загубили поръчката фирми обжалваха в КЗК. Залогът тогава беше общината да не загуби целевото финансиране от Министерския съвет, докато текат съдебните процедури. Тогава Амзов получи 2 млн. лв.
Освен поредната поръчка в Гърмен, от месец на В. Амзов са поверени и ремонтите на улици в Хаджидимово и селата Теплен и Беслен. Заради редовните му победи на търговете в тази община преди няколко години финансите на Хаджидимово бяха подложени на щателен оглед, разпореден от прокуратурата след сигнал за източване на общинската хазна чрез възлагане на поръчките на една и съща фирма. Държавното обвинение тогава не успя да докаже нарушение.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. leonardo dora

    Кредити за всякакви цели
    Предлагаме минималната сума от 5000 евро до 10 000 евро до 20 милиона евро
    При нисък лихвен процент от 2% заем
    Период: до 25 години в зависимост от размера на кредита, от който се нуждаете.
    Клиентите трябва да бъдат
    на възраст над 18 години
    Тази сделка е 100% сигурна за всички клиенти
    За повече информация относно кредита, моля свържете се с нас по електронна поща:
    ([email protected])

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *