ОбС – Благоевград гласува днес! 21-годишен иска да строи на Бачиново на мястото на дискотека „Романтика“, превърната от Чората в конюшня

Заведение за обществено хранене с паркинг иска да строи 21-г. младеж на Бачиново, върху терена, където преди години бе култовото заведение „Романтика“ на метри над „Воденицата“. Някогашната дискотека беше на Райо Димитров-Чората, който я бе превърнал през последните години в конюшня.

Собственик по документи на порутената сграда, както и на ливада от 1,777 дка в Бачиново в момента е 21-г. Илкяр Шефкет. Днес ОбС – Благоевград ще решава дали да даде зелена светлина на инвестиционните намерения на фирмата му „Аква милк“ ЕООД, като преотреди и ливадата му за „жилищно строителство, заведение за обществено хранене и паркинг“.

Любопитно е, че никому неизвестният инвеститор се е сдобил с култовата някога дискотека „Романтика“, като я купил за 11 501,99 лв. на търг с тайно наддаване на публична продан, организиран от НАП – София на 17 февруари 2017 г. Постройката според документите е вдигната върху държавна земя и е с площ от 169,50 кв.м.

Още по-любопитното е, че точно в деня на сделката с НАП Илкяр Шефкет направил още една важна сделка, като купил от софиянците Стоян и Диана Маеви ливада на Бачиново, като според документите броил за имота от 1,777 дка само 200 лв.

Фирма „Аква милк“ ЕООД е учредена от Илкяр Шефкет в Кърджали на 12 януари т.г. с капитал от 10 лв. и с адрес на ул. „Г.С. Раковски“ 16, ет. 1 в Благоевград, близо до входа на болницата. Подозренията са, че зад нея стои фамилията на Чората, тъй като самият Райо Димитров през зимата се похвалил пред познати, че си е купил отново „Романтика“, която е възможно да е била заложена. Неговото име обаче не фигурира в документите.

Факт е обаче, че стартира застрояване в района на Бачиново. Все повече частници, оказали се собственици на фигуриращи като ниви площи, искат от ОбС – Благоевград разрешение за строеж. Ако тази практика продължи, къщи и заведения ще никнат като гъби в парка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *