Общинският съветник Н. Шаламандов с жалба до губернатора поиска да се отмени решението на ОбС – Сандански за уволнението на шефа на УВЕКС Т. Гикински

Общинският съветник Николай Шаламандов с жалба до областния управител иска отмяна на решението на Общински съвет – Сандански, с което бяха прекратени правомощията на шефа на УВЕКС инж. Тодор Гикински.

Минути след като Общинският съвет е депозирал решенията на минипарламента до областната управа в Благоевград, зам. председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов лично от свое име, без да ангажира партията, от която е избран – ВМРО, е подал жалба с искане за отмяната на гласуваното решение по казуса „УВЕКС”.

Вчера по телефона за „Струма” Н. Шаламандов поясни, че отстраняването на инж. Тодор Гикински от управлението на общинското дружество е в нарушение на Правилника за работа на Общинския съвет и Закона за местно самоуправление и местна администрация. „Решението ни, така гласувано, отнема правомощията на областната управа, която е органът по контрола на решенията на местната власт. Затова съм пуснал жалба до областния управител с искане то да бъде обявено за незаконосъобразно. Недоумявам защо председателят на Общинския съвет в Сандански, колегата ми д-р Георги Синански, е поискал заверката от протоколите на заседанието на Общинския съвет да се направи в благоевградска кантора, както и вписването на тиражирания за временно изпълняващ длъжността управител на УВЕКС Крум Аргиров в Търговския регистър да стане не от нотариус в Сандански, то е направено в благоевградска кантора”.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *