Обявеният за сводник санданчанин В. Георгиев-Дрельо: Пуснете ме да си нахраня кокошките

Най-тежката мярка „задържане под стража” наложи съдия Рая Манолева на обявения за сводник санданчанин Валентин Георгиев-Дрельо за свеждане и склоняване към проституция, арестуван след акцията в хотел „Анели“ преди дни.

Преди налагане на мярката задържаният с прокурорско разпореждане за 72 часа Валентин Георгиев проговори вчера в Районен съд – Сандански. В залата той каза:

„Всичко, което е написано срещу мен от Елена Маджарова, една от задържаните в акцията срещу проституцията, е лъжа. Тя не ми е била приятелка, ние сме братовчеди с нея. Нейният баща и моят са първи братовчеди. За въпросната вечер, за която ме обвиняват, че съм склонявал към проституция Румяна Щерева и Антоанета Стефанова, заявявам, че бях у дома със сина си. Антоанета, Елена Маджарова и приятелят й Илиян бяха у дома. След като вечеряхме, пуснахме да гледаме филм и ядохме пуканки. С нас бяха и сестра ми, и синът ми, който е 7 клас. Тогава се обади таксиметровият шофьор Владимир Димитров и ми каза, че иска да говори с Антоанета, за да превежда на едни гърци. Тя взе телефона и отиде да разговарят в другата стая. Не знам какво са си говорили. След това Антоанета каза, че излиза до хотел „Анели”, при майка й, която работи там. С таксито на Владимир тя отиде в хотела. Елена Маджарова, която е писала в показанията си в полицията, че ми е приятелка от 10 години и че е работила за мен от три месеца, всеки ден е у дома с приятеля си Илиян. Елена си обича живота, за няколко години е сменила няколко приятели.

Аз искам да си гледам детето, то е болно от астма. От тригодишен е при мен след развода ми с майка му. Занимавам се с отглеждане на кокошки, сега няма кой да се грижи за тях. Това са пълни глупости – написаното срещу мен. Аз живея от пет години с Антоанета Стефанова на семейни начала. Не съм я карал да проституира. Всичко е скалъпено срещу мен с цел да ме злепоставят”, каза Дрельо.

Преди него показания даде и майка му Елена, тя свидетелства пред съда, че синът й е животновъд. Отглежда кокошки и си докарва пари от продажба на яйца. Заради задържането на сина й операцията на болното от астма момче се е отложила. Заболяването не позволявало на друг да го води на лекар или да получава лекарства от аптеките. Внукът й получавал няколко пъти астматични пристъпи и се нуждаел от постоянни грижи.

„Ако приятелката му Антоанета е отишла да прави любов с гърци, то това е било без наше знание“, каза майката Елена на въпрос на прокурор Иван Калоянов как приема факта, че на 04.02.2017 година Антоанета е била на полов сеанс с гръцки граждани.

Адвокатът на обвиняемия В. Георгиев пледира за налагане на по-лека мярка „подписка”, а представителят на прокуратурата И. Калоянов – за налагана на най-тежката мярка „задържане под стража”.

От досъдебното производство по делото стана известно, че до хотел „Анели” Антоанета и Румяна Щерева са закарани от таксиметровия превозвач Владимир Димитров, който първо е призован като свидетел, а впоследствие е привлечен и като обвиняем. Два-три месеца е водено разследване за склоняване към проституция и трафик на хора срещу В. Георгиев. През този срок телефонните разговори на В. Георгиев и Елена Маджарова са документирани чрез СРС, но същите са не представени в съда, заради ограниченото време не са приложени по досъдебното производство.

Ако съдът признае В. Георгиев-Дрельо за виновен, го грозят от 1 до 6 години лишаване от свобода или глоба от 5000 до 15 000 лева.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *