ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ СПОЛЕТЯ СЕМЕЙСТВО В ЮГОЗАПАДА! Инфаркт покоси на 41-г. собственик на дърводелски цех

41-годишният собственик на дърводелски цех в Якоруда Георги Ботушанов издъхна внезапно от масивен инфаркт. Трагичният инцидент станал завчера в дома му след края на работния ден. През целия ден той бил на работа, прибрал се у дома и съобщил на съпругата си, че не се чувства добре. Минути по-късно младият мъж в активна работоспособна възраст е открит от близките си посинял и безжизнен. На място пристигнал екип на Спешен център – Якоруда и личният му лекар д-р Иво Ботушанов, но смъртта настъпила мигновено около 20,40 часа.

Черната вест потресе жителите на Якоруда. Георги Ботушанов е баща на тийнейджърка, близките са отказали извършване на аутопсия за уточняване  причините за смъртта. Той е бил физически здрав. Според личния лекар д-р Иво Ботушанов, който е специалист по вътрешни болести, се касае за масивен инфаркт.

„Загубихме един млад, изключително деен и уважаван човек, трагедията е огромна за целия ни град”, каза д-р Ботушанов. Той уточни, че за съжаление това е третият смъртен случай с пациент  от практиката му под 55-годишна възраст само за месец, наскоро внезапно починали две жени от село Юруково, а от началото на годината са издъхнали 14 души.

Стресът и напрегнатото ежедневие са рискови фактори за инфаркта – поясни д-р Ботушанов и уточни:
Много хора погрешно смятат, че сърдечният удар настъпва изведнъж, с остра болка. Има много симптоми, които са тихи и трудно забележими. Често пъти могат да бъдат объркани с други симптоми, а и много хора не им обръщат внимание, стига да са поносими. Постоянната умора и отпадналост са симптоми, че организмът има проблем.
Странна и постоянна болка в гърдите, ръцете или гърба може да е знак за настъпващ сериозен сърдечен проблем. Когато клетките на сърдечния мускул започнат да се свиват и да възпрепятстват преминаването на кръвта, мускулите изпитват болка посредством нервната система. Задъхването също е много характерно за сърдечния удар. Ако се затруднявате не само в изкачването на стълби, но и при ходене, това вероятно може да е сигнал, че нещо не е наред със сърцето ви, и трябва да потърсите лекарска помощ. Високото кръвно, което не се лекува, както и повишени стойности на холестерол, тютюнопушенето и наднорменото тегло са рискови фактори за инфаркт, не ги подценявайте”, заключи д-р Ботушанов.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *