Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Опитайте! Щипка сол подобрява вкуса на кафето

Американски специалисти ни съветват да прибавим щипка сол към кафето – по този начин се подобрява вкусът му и се тушира горчивината, ако е прекалено силно, пише в. „Дейли мейл“.

Таблоидът цитира препоръките на Вики Дениг от сайт, посветен на изкуството на пиенето. Учените обясняват този ефект с натриевите йони, съдържащи се в солта.

Именно те тушират горчивината и подсилват вкуса на ароматната напитка. Освен това натриевият хлорид не увеличава калоричността на кафето, за разлика от захарта, млякото и сметаната, прибавени към него.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *