Оплешивяването било полезно за здравето

Ако един мъж започне да оплешивява на 30, това често е сериозен проблем за неговото его. Екип от американски изследователи обаче смята, че липсата на коса си има и своите плюсове. Изследването им е публикувано в научното списание „Ракова епидемиология”. Учените твърдят, че колкото по-рано един мъж започне да оплешивява, толкова по-малко вероятно е той да развие рак на простата. Например принц Уилям, чиято коса оредява още на 27-годишна възраст, е един от щастливците.
Изследването обаче влиза в противоречие с повечето публикации по темата, според които косопадът увеличава риска от рак. „Първоначално откритията ни бяха изненадващи. Ние обаче открихме, че ранното оплешивяване е пряко свързано с редуциране на риска от рак на простатата с 29 до 45%.”, заявява пред „Дейли Мейл” проф. Джонатан Райт, специалист по рак на простата от Сиатъл.
Освен това американски експерти са установили, че гологлавите мъже са смятани за по-секси, силни и мъжествени. Мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса – жените в действителност ги намират за по-мъжествени и властни от събратята им, които все още разполагат с изобилие от косми по главата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *