Осъдиха условно наследник на известни юристи за това, че е довел красивата си приятелка до самоубийство

18-годишната Емили Друе се самоубива, след като приятелят й – 21-годишният Ангъс Миллигън се опитва да я удуши. Седмица преди това е пребита от него, тогава тя си прави селфи със синините и то се превръща в нейното предсмъртно послание.

След като е намерено мъртвото тяло на момичето, родителите й настояват Ангъс да бъде арестуван. Накрая съдът излиза с присъда – 12 месеца условно и 180 часа обществено полезен труд. Интересното е, че бащата, чичото и покойният дядо на Ангъс са известни в Шотландия юристи, пише Блиц.

Пред съда родителите на Емили разказали, че Ангъс дълго издевателствал над дъщеря им, прибягвайки както до физическо, така и до емоционално насилие. Накрая момичето не издържало това отношение и се самоубило. В съда Ангъс твърдял, че се вбесил, когато чул за изневярата на приятелката си. Емили опитвала да скрие това от него, но в университета, където учели, слуховете вече вървели. Миллигън признал, че изпаднал в ярост и опитал да удуши приятелката си. Майката на Емили разказала, че всъщност Ангъс въобще не е толкова ревнив, както изглежда. Той дълго време предлагал на дъщеря й да направят тройка заедно с негов приятел и дори успял да я уговори, предварително напивайки я. „Разказвайки исторята на Емили, можем само да се надяваме, че други момичета няма да пострадат от ръцете на Ангъс Миллигън”, казва почернената майка. Независимо, че присъдата на Ангъс не изглежда сурова, тя ще има последствия за бъдещето му. Вероятно ще бъде изключен и от университета за неподходящо поведение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *