Отец Васев: Баба Ванга пращаше в храма в Джерман бездетните, много се сдобиха с рожби

На празника на Гръмовержеца Св. пр. Илия отец Кирил Васев от село Джерман, община Дупница, проговори за силната енергия в селския храм „Успение на Пресвета Богородица”, която помага на бездетни семейства да се сдобият с рожби.

Репортер на вестник „Струма“ влезе в храма в Джерман, където чакаше отец Кирил. Пред иконата на Пресвета Богородица той разказа:

„Черквата е построена върху основите на стар храм и излъчва силна енергия, която се усеща още от входа. Аз от 38 г. съм свещеник. Баба Ванга пращаше тук бездетни семейства, да им чета специални молитви пред иконата на Пресвета Богородица, когато е на смъртния одър, и нещата се случваха. След време младите семейства ми носеха дарове, че чрез молитвите Божията майка е чула за техния проблем и им е помогнала. Спомням си едно семейство от Варна дойде в храма, а мъжът рече: „Ние във Варна си имаме катедрали, а баба Ванга ни прати тук, в тази малка черквичка, в закътано село. След една година пристигна с жена си и ми донесе дар, една модерна блуза, тип поло, и се извини за казаните думи. Жена от селото, няма да спомена името й, тъй като не съм я питал, от 15 г. живее в Италия. Има дом, пари, но няма истинската радост от живота – детенце. Дойде от Италия със съпруга си италианец. Прочетох молитвата и си родиха син. В требника има специална молитва за безплодни родители да си имат деца. Когато чета молитвата, съм съсредоточен из цяло в нея. В мисълта ми е само да моля Божията майка да дари нещастното семейство с дете. С молитва в храма са се родили много деца. Едно от тях е родено в дупнишкото с. Бистрица. Бащата беше полицай. Дойдоха с жена му и си изплакаха мъката, че нямат рожба. След молитвата им се роди син. Доколкото зная и той е полицай сега. Заслугата бездетни семейства да имат деца след молитва не е моя. Аз изпълнявам само службата. Светлината и силата на вярата помагат“, разказа отец Кирил.

Преди да почне да служи на Бога, той е работил като бръснар в Дупница. 70-годишният свещеник с гордост и умиление се върна пред годините назад: „Като работех като бръснар, ходех винаги с бял панталон, с модерна прическа, винаги издокаран. След това станах свещеник. Имам общ трудов стаж 54 г., от които 38 като свещеник. Не пия, не пуша и работя по цял ден. Сам се качвам на покрива на черквата да наместя по някоя керемида, за да не плащам на майстор”.

Отец Кирил е член на инициативния комитет в с. Джерман срещу изграждане на депото за битови отпадъци. Дядо е на бившия футболист на ФК „Марек“ Милен Лахчев.

Записа НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *