HP-p1-728×90 Refan

Откриха формулата на щастието

Учени от университета Харвард проведоха изследване, резултатите от което изясняват какво е необходимо на човек, за да се чувства щастлив в пълна мяра за достатъчно дълъг период от време.

Според получените резултати, за да се чувства щастлив, човек се нуждае от едно нещо – да има възможност да пътешества. Като не е задължително да пътувате до далечни страни и да оставате там дълго време. Учените изяснили, че е достатъчно да се разхождате през уикенда до някой съседен град, като условието е, да посещавате места, където не сте били.

Според данните от изследването на учените от Харвард, което те провели съвместно с колегите си от британския център Cancer Research в продължение на 7 години, пътешествията са главното условие, за да се чувствате щастливи.

Освен това, важен фактор за усещането за щастие е присъствието по време на пътешествието на семейството или на близки приятели – тогава ефектът от така прекараното свободно време се усилва многократно.

Механизмът на действие на тази методика е доста прост. Работата е в това, че нашият мозък трябва непрекъснато да получава нови знания и емоции, затова смяната на обстановката е много полезна за човешкия организъм. И тъй като, ако посещавате едно и също място, тази стратегия спира да работи, е необходимо да променяте местата, до които пътувате, за да получите нови усещания на щастие.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *