ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Извънредно положение в с. Влахи, огнената стихия бушува с пълна сила, започва спешна евакуация

Пожарът в Кресненското дефиле се разраства. Започна спешна евакуация на жителите на село Влахи по заповед на областния управител Бисер Михайлов, съобщиха от МВР.

От появилия се силен вятър, огънят се разрасна в посока село Влахи. Това наложи част от екипите да бъдат изтеглени на безопасни места и да се прегрупират, с цел овладяване на пожара и неговото разпространяване към село Влахи, обясни главен инспектор Добри Тонков. По думите на областния  управител на Благоевград Бисер Михайлов с негова заповед е разпоредено да започне евакуация на жителите на село Влахи – това е първото и най-важното. Наложи се заради рязкото влошаване на метеорологичните условия и изключително силния вятър, който насочва пожара и пламъците към селото. „За нас приоритет е спасяването на човешките животи и запазването на живота на жителите на селото“, заяви Михайлов.

„От вчера сме предприели мерки и превантивни действия, ако се наложи евакуация на селото. Направен е списък на жителите на село Влахи, около 19 души, една част от тях са постоянно живущи, други имат там вили и къщи, в които ходят в почивните дни“, поясни главен комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР –Благоевград. Предприети са бързи действия след издаването на заповедта хората по списък да бъдат изведени от селото максимално бързо, за да се запази тяхното здраве и живот, което е най-важно – те да не пострадат. „Предполагам, че ще срещнем съпротива от част от жителите на селото, както беше от изминалите дни в Ощава и Сенокос, но това се прави с цел тяхната безопасност. Знаем, че са привързани към къщите си, към животните си, но най-важното е човешкият живот“. Хаджиев бе категоричен, че ако се наложи, дори и принудително хората ще бъдат изведени и евакуирани, за да са в безопасност.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *