HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Очаква се тази вечер да се завърнат учениците, които катастрофираха край Генуа

Очаква се тази вечер да се завърнат учениците, които катастрофираха край Генуа. Шофьорите, пострадали при инцидента обаче, остават в болница.

Колегите на пострадалите шофьори от транспортната фирма бяха допуснати до интензивното отделение в болница Сан Мартино в Генуа.

По тяхна информация, тежкопострадалият е в съзнание, контактен е и е без опасност за живота. Ще бъде изписан след като се възстанови от направените интервенции. По-леко пострадалият шофьор е в същата болница със счупвания на крайниците.

Полицията ще предостави на Генералното ни консулство в Милано протокола за динамиката на събитията на автомагистралата край Генуа веднага след края на великденските празници. До момента няма официална информация по чия вина е възникнал инцидентът.

Успяхме да се свържем по телефона с управителя на транспортната фирма, реализирала екскурзията. Според тяхната версия автобусът бил засечен от камион. Шофьорът не успял да го избегне и се ударил в задната част на камиона. Родители на децата обвиниха фирмата-превозвач и българското посолство в Рим за неадекватна реакция след инцидента.„Абсолютно никой не ни е уведомил. Българкият посланик би трябвало да контролира такъв инциент и да не позволи да се случат всички останали неща. В крайна сметка тези деца би трябвало да не се налага да пътуват, а да бъдат установени в хотел, а не да пътуват 5 часа, защото те пристигнаха в 2:30 ч. местно време вечерта”, разказа Иван Димитров, баща на ученичка, пътувала в автобуса.

От туристическата агенция заявиха, че само трима родители са ги потърсили на телефона за контакт. Наложило се да пътуват по тъмно, защото чакали епикризи на деца, откарани в болница за преглед и защото учениците настоявали да продължат екскурзията си по план.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Защитено съдържание!