Home-p1-970×90

Панирани пилешки филета

Продукти:

300 г пилешки филета

1 белтък

2 с.л. пшенично нишесте

1 ч.л. джинджифил

1 щип. индийско орехче

майоран

черен пипер

сол

1/2 к.ч. олио

Белтъкът (1 бр) се разбива на пяна. Прибавят се пшеничното нишесте (2 с.л.) и подправките. Панировъчната смес се разбива, докато стане еднородна. В нея се овалват филетата (300 г) и се пържат за кратко в горещото олио от всички страни. Изваждат се с решетъчна лъжица и се слагат в тава върху готварско фолио. Намазват се отгоре с останалата панировъчна смес и се пекат до пълна готовност. Поднасят се топли с шайби домат и салата според сезона.

Съвет: За да станат още по-златни вашите филенца, можете да добавите към панировъчната смес и малко куркума.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *