Печена риба по сицилиански

Необходими Съставки
бяла риба – 4 филета
зехтин – 3 с.л.
лук – 1 глава
домати – 4 бр.
карамфил – 2 бр.
маслини – 8 бр. зелени
каперси – 1 с.л.(може да се заменят с кисели краставички)
магданоз – 1 с.л.
целина – 1 резен
черен пипер – на вкус
сол – на вкус

Начин на приготвяне
Ако рибата има кожа, я отстранете. Подредете филетета на един ред в подмазнена тава.

Загрейте зехтин в съд на котлона и запържете нарязания лук, докато добие златист цвят, и добавете предварително попарените, обелени и нарязани домати.

Овкусете с карамфилчетата и сол и оставете да се задушава, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете каперсите, целината, маслините, магданоза и черен пипер.

Залейте рибата със соса и сложете да се пече под капак за около 25 минути в предварително загряна фурна.

Поднесете ястието направо с тавата върху масата, докато е още горещо.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *