Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Пиле с маслини, тиквички и домати

Необходими продукти:

8 долни пилешки бутчета

500 г тиквички, нарязани на дълги резени

1 връзка зелен лук или 1 стрък праз, нарязан на ситно

4 скилидки чесън, необелени

2 стръка розмарин

6 с. л. зехтин

1 ч. ч. черни маслини

500 г чери домати или домати, нарязани на четвъртини

1 ч. ч. бяло вино

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В тавичка се разбъркват тиквичките с лука, чесъна, единия стрък розмарин и половината от зехтина.

Бутчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се запържват за 7-8 мин. в останалия зехтин, заедно с другия стрък розмарин. Слагат се при тиквичките, добавят се маслините, доматите и виното. Запичат се в загрята до 190° C фурна за 20 мин.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *