Жестока трагедия почерни Пиринско! 29-г. гурбетчия издъхна в Памплона

Жестока трагедия с млад мъж почерни Сатовчанско. 29-годишният Насуф Дагалов от село Слащен издъхна в болница в испанския град Памплона след дълга битка с рака.

Насуф е работил дълго време в Испания и успял да събере пари за апартамент. След множество оплаквания при лекарски преглед било установено, че има тумор в мозъка. Незабавно започнал лечение и след известно време медиците му казали, че се е излекувал.

Преди месеци той се прибрал в България и заедно със съпругата си купил жилище в Благоевград. През месец май тази година обаче болките отново се върнали и младежът отишъл отново в Памплона, за да продължи лечението си.

Жители на селото разказаха, че в последните няколко месеца от живота си той нямал възможност да работи, а наблягал на лечението си. Преди седмица обаче състоянието му се влошило и се наложило спешно да бъде настанен в болница. Лекарите направили всичко по силите си, за да го върнат към живота, но не успели. В четвъртък той изпаднал в кома и след два дни издъхнал на болничното легло.

Младият мъж е семеен от близо десет години. Има две деца – момче на 7-годишна възраст и момиче на 2 години. Преди няколко години решил да напусне родното си село и да поеме по пътя на гастарбайтерите с една цел – да осигури по-добро бъдеще на семейството си.

Село Слащен е потънало в траур от трагедията. Все още хората не могат да повярват, че поредният млад живот е угаснал завинаги. Очаква се в следващите дни в селото да бъде докарано и тялото на младия гастарбайтер, за да бъде погребано.

Това е втора гурбетчийска трагедия в община Сатовча за последната година. Преди няколко месеца в Германия издъхна 45-годишният Светослав Фунев от Жижево. Смъртта му дошла само няколко седмици след като започнал работа там.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *