Преса за гладене рани работничка в гръцки цех в Склаве

35-годишна работничка в цех за чорапогащи в санданското село Склаве пострада по време на работа. Инцидентът станал вчера преди обяд, преса за гладене наранила ръката на Б. Енчева. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. На място й е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Сандански. Пострадалата не е губила съзнание, тя получила открита рана и с линейка е транспортирана до болница „Свети Врач“. За случая е подаден сигнал и в Инспекция по труда в Благоевград.

Касае се за инцидент, станал в цех за производство на чорапогащи в санданското село Склаве, предстои проверка на място във връзка със спазване на нормативните изисквания, уточняване дали има сключен трудов договор и други”, каза директорът на Областната инспекция по безопасност на труда в Пиринско Славянка Симиджийска-Яновска. Тя уточни, че състоянието на пострадалата работничка е стабилно и не изисква болнично лечение. След оказаната помощ и извършени изследвания е установено, че няма сериозна травма със счупване, контузията е овладяна и е назначено лечение.

В цеха работят 70 работници, дейността се извършва в две производствени халета: едното е за плетене и ушиване на чорапи и чорапогащи, и другото – за опаковане, контрол и гладене. Предстои изясняване на обстоятелствата на място от колегите”, каза директорът.

Управител на дружеството за текстилно производство е Димостенис Спиридис от Гърция.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *