Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Признаци, че сте приели твърде много захар

Всеки ден приемаме невероятно много захари без да си даваме сметка за това. Осъзнаваме, че ядем сладко, когато похапваме поничка или торта, но не и когато ядем нещо различно от десерт.

В много готови и пакетирани храни, които иначе са солени, се съдържат захарни заместители и подобрители. Кои са най-често срещаните в хранителната промишленост?

Декстрин
Сорбитол
Царевичен сироп (подсладител)
Глюкоза
Фруктоза
Малцов сироп
Дизахариди
Сгъстен захарен сок от захарна тръстика
Хидролизирано нишесте
Малтоза
Захароза
Оризов сироп
Малтодекстрин
Аспартам
Ацесулфам К

Това са само част от захарните заместители, ползвани в хранителната промишленост. Именно защото са включени във всевъзможни хранителни продукти, не си даваме сметка колко всъщност захар приемаме на ден и как това влияе на здравето ни. /az-jenata.bg

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *