Прокуратурата погна секретаря на пчеларите в Гоце Делчев, събарял гнезда на лястовици в Крушево

Окръжна прокуратура – Благоевград е започнала разследване срещу секретаря на регионалната структура на Съюза на пчеларите в Гоце Делчев Никола Руйчев за масово събаряне на гнезда на лястовици в гърменското село Крушево, за което „Струма“ писа.
Полицаи от Гърмен са разпитали свидетели на случилото се. Държавното обвинение се самосезирало след публикацията във вестник „Струма“ в началото на юни. Сигнал за нехуманното отношение към птиците бе изпратен и до БДЗП – клон Гоце Делчев, които информираха РИОСВ – Благоевград за случая.
Руйчев бе заснет с камера на телефон как обикаля селото и с прът събаря домовете на лястовиците. Той развалил гнезда на кметството, джамията и няколко частни жилища. Бил ядосан и твърдял, че ще ги събори всички, защото прелетните птици му яли пчелите. Местни хора опитали да го разубедят, но той бил твърдо решен да извърши това, което си е наумил.
Междувременно жители на Крушево се оплакаха, че пчелните кошери на Руйчев се намират в непосредствена близост до къщите, което им създава неудобства. Жилещите насекоми попадали в стаите, по терасите и коридорите им.
„Не може така да се действа – да събаря гнездата на птиците. Ами ние какво да правим, като пчелите му са в нашите къщи и стаи“ Да ги убиваме ли““, попитаха местните.
Никола Руйчев е вписан като собственик на 80 пчелина, намиращи се на метри от кметството на селото. Той е секретар на пчеларите в Гоце Делчев дълги години.
ЕРОЛ ЕМИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *