Home-p1-728×90

Пролетна баница

Необходими Съставки

кори – 1 пакет ръчно точени

спанак – 500 г или лапад, лобода

лук – 1 връзка пресен

чесън – 1/2 връзка пресен

магданоз – 1 връзка пресен

копър – 1 връзка пресен

джоджен – 1 връзка

сирене – 250 г краве

яйца – 2 броя

масло – 125 г стопено

кисело мляко – 2 с.л.

брашно – 1 с.л.

сода – 1/2 ч.л. за хляб

сол – 2 щипки

за намазване

яйца – 1 брой

сметана – 1 с.л.

масло – за заливане

мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко масло задушете предварително почистените и накълцани лук, чесън, спанак, магданоз, копър и джоджен.

Оставете тази зелена смес да поизстине и към нея разбъркайте разтворената в киселото мляко сода, предварително разбитите яйца, натрошеното сирене, част от разтопеното масло, 2 щипки сол. Хубаво объркайте плънката.

Всяка ръчно точена кора се разделя на 2 части и всяка част се маже обилно разтопено масло. Набръчква се в подмазнена тава и върху нея се разпределя плънка.

Отгоре се слага друга кора, маже се с масло и така докрай. Може и да завиете плънката в корите и получените рула да редите в тавата. Наредената баница залейте със смес от 1 разбито яйце с малко масло и квасена сметана.

Сложете пролетната баница със спанак и лук да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна. Изпечената баница напръскайте с вода и я запарете с кърпа.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *