Разберете от какво предпазва спането на отворен прозорец

Отварянето на прозореца нощем, за да е по-хладна спалнята, е много лесен начин за предотвратяване на затлъстяването и диабет тип 2, твърди професор по ендокринология от Оксфордския университет пред в. „Дейли телеграф“, пише БТА.

Има все повече доказателства, че охлаждането на тялото дори само с един-два градуса е полезно за здравето. Така той коментира резултатите от изследването на холандски учени, според които има връзка между глобалното затопляне и диабета.

Учените твърдят, че покачване на температурата в околната среда с 1 градус Целзий може да предизвика 100 000 нови случая на диабет само в САЩ годишно, защото тялото трябва да гори по-малко кафява мазнина, за да се топли, а това води до понижена инсулинова чувствителност и напълняване.

Това изследване подкрепя теорията, че трябва да се живее на хладно, за да бъдат намалени случаите на диабет и затлъстяване.

Учените съветват температурата в помещението да се намалява до 15-17 градуса няколко часа, за да се поддържа ниско тегло. Самото охлаждане засилва метаболизма с 30%. Ако на човек му е студено и трепери, може да изгори 400 калории на час, защото тогава метаболизмът се увеличава пет пъти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *