Разложки ученици с приз за най-добър готвач и сервитьор, отиват на състезание в София

Единадесетокласничката Теодора Аладжова и дванадесетокласничката Христина Димитрова от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог спечелиха първите места на състезанията „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“. Двете момичета ще представят училището си на регионалния кръг март месец в София.
За приза „Най-добър млад готвач“ се конкурираха три момчета и две момичета. Готвачите демонстрираха кулинарните си умения в два кръга – тест и приготвяне на асортименти от българската национална кухня. Задачата им беше да приготвят и аранжират по най-добрия начин ястията от зададеното им меню, което включваше салата от пресни зеленчуци, кавърма в омлет и крем ванилия. Противно на твърдението, че мъжете са по-добри готвачи, дамите успяха да завоюват първите две места. Повече точки в актива си успя да натрупа Теодора Аладжова от 11 „а“ клас, която заслужено се класира първа. Второто място журито отреди на съученичката й Елена Попниколова, а третото на Сергей Маноилов от 12 „в“ клас.
Приза „Най-добър млад сервитьор“ спечели Христина Димитрова от 12 „а“ клас, която демонстрира изключителни умения и познания. Тя показа най-добри резултати в двата кръга – подреждане на маса и сервиране на ястията, приготвени от готвачите. На второто място се класира Лили Ченова, а на трето Мариета Цветкова, и двете от 12 „а“ клас. Общо пет момичета си оспорваха приза при сервитьорите.
ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *