Режат заплати, за да компенсират загубите на общинската болница в Дупница

Да намали заплатите и гаранции, че болницата няма да трупа повече дългове, са поискали общинските съветници на среща вчера от управителя на общинската болница в Дупница д-р Владислав Миков. След двучасови дебати общинските съветници и кметският екип са определили заместник-кмета по икономическите въпроси в общината Олга Китанова да бъде контрольор на болницата от страна на общината. Тя ще води и преговори с банки за отпускане на кредит от  1 000 000 лв. на болницата.

Основното опасение на съветниците е, че болницата продължава да трупа задължения. „Искаме гаранции, защото само за януари болницата отчита 40 000 лева загуби”, заявиха съветниците. От д-р Миков се иска и да преструктурира губещи звена в болницата, но не е конкретизирано кои точно, въпреки че на общинските съветници е представена справка за всички отделения какви печалби и загуби имат.

„В комисията има общински съветници от конкурентна болница и каквото и да кажа, не ме изслушват. Ако общинските съветници преценят, че не се справям като управител, да ме сменят – заяви д-р Миков. – Как да дам гаранция, че болницата няма да трупа повече дългове, при сегашното състояние на здравеопазването все едно да искаш гаранции, че през месец май няма да вали“, заяви управителят на здравното заведение.

Заплатите, които съветниците настояват да бъдат намалени, в момента са 460 лева на санитарките и 480 лв. на сестрите в болницата. Възнагражденията им варират и в зависимост от заработеното по клинични пътеки и от отделението, в което работят.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *