Родители все още се надяват да открият дъщеря си, изчезнала преди 10 години

Родителите на Мадлин Маккан, 3-годишното момиченце от Великобритания, което изчезна по време на семейна ваканция в Португалия през 2007 г., заявиха, че все още се надяват един ден да се съберат отново с дъщеря си. През 2017 г. се навършват десет години от нейното изчезване, предаде БТА.

В интервю за британската преса семейство Маккан заявява, че са окуражени от „действителния напредък“, който британската полиция е постигнала по случая през последните пет години.

Скотланд ярд съобщи миналата седмица, десетилетие по-късно, че неговите детективи все още работят по „изключително важни“ следи, за да проследят Мадлин. Тя изчезна от ваканционна къща в португалската провинция Алгарве в нощта на 3 май 2007 г. Родителите били отишли в близко заведение, след като сложили нея и двете им други деца да спят.

Въпреки разследване, чиято финансова стойност дотук възлиза на повече от 11 милиона британски лири, полицията заяви, че няма „категорични доказателства“ дали Мадлин – която сега би била почти на 14 години – е жива или мъртва. Детето е било отвлечено от жилището според полицията, но как и защо до голяма степен остава загадка.

Така би трябвало да изглежда Мадлин днес според британската полиция: 

Снимка: БГНЕС
Една от теориите, които полицията заяви, че не е изключена, е „объркал се грабеж“.

Джери Маккан, 48-годишен, призна, че е съкрушен от това, че дъщеря му не е открита, но заяви:

„Никой родител няма да се откаже от детето си, освен ако не знае със сигурност, че то е мъртво. А ние просто нямаме никакви доказателства“.

Съпругата му Кейт е съгласна.

„Надеждата ми Мадлин да е някъде там е не по-малка, отколкото беше и преди почти десет години“, каза тя. „Никога не съм мислела, че все още ще бъдем в тази ситуация след толкова години. Това е огромен период от време“.

Случаят предизвика интерес по света донякъде заради кампанията на Маккан да му придадат публичност с цел това да им помогне да намерят Мадлин.

Съпружеската двойка заяви също, че възнамерява да обжалва съдебното решение, с което бивш португалски следовател бе признат за невинен по обвинение в клевета, след като публикува книга, в която твърди, че те са замесени в изчезването.

На въпрос как се справя семейството съпрузите отговориха, че подобно на други семейства, преживели трагедии, се опитват да продължат напред и да се съредоточат върху другите си две деца, 12-годишни близнаци.

„Адаптираш се и за теб вече има ново нормално“, каза Джери Маккан. „В един момент се налага да осъзнаеш, че времето не е спряло.“

Съпругата му каза, че все още купува на Мадлин подаръци за рождения ѝ ден и Коледа всяка година.

„Очевидно трябва да имам предвид възрастта ѝ и други подобни неща така, че когато я намерим, те (подаръците) да бъдат подходящи. Затова подхождам с голямо старание“, заяви тя. „Но не бих и могла да не го правя. В крайна сметка тя все още е наша дъщеря, винаги ще бъде наша дъщеря“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *