Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Руски пудинг с ориз

Необходими Съставки

ориз – 230 г

захар – 200 г

масло – 100 г

прясно мляко – 1/2 л

яйца – 4 бр.

захаросани плодове

стафиди – 100 г

ванилена захар – 1/2 пакетчета

орехи

масло – за намазване

галета – за поръсване

мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза, отцедете го и го попарете 3 пъти в гореща вода. След това го сложете да се вари в нова вода 10 минути. Прецедете го, залейте с горещо прясно мляко и сложете да се задушава за около 20 минути. Охладете го леко.

Разбийте захарта и мекото масло на пяна и добавете един по един жълтъците, ванилената захар, накиснатите и отцедени стафиди, нарязаните плодове и накрая ориза.

Сместа разбъркайте внимателно с отделно разбитите на сняг с щипка сол белтъци.

Прехвърлете сместа във форма за пудинг /или друга подходяща/, която сте намаслили и поръсили с галета. Сложете капак и варете около 40 минути /или по-малко/.

При поднасяне пудингът се прехвърля в чиния и се залива с плодов сироп по желание.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *