САНДАНЧАНИ СЕ РАЗБУНТУВАХА! Скочиха срещу заведенията заради системен тормоз, сезираха кмета

Сигнал-жалба с искане да се промени работното време на нощните заведения в Сандански е внесен в общината и в Общинския съвет. Санданчанката Лилия Георгиева е депозирала жалбата, като е приложила и подписка на гражданите, живеещи в централна градска част и в близост до заведенията. Те предлагат работното време да е до 00.00 ч. за лятно часово време, а зимата до 23.00 ч. Предложението е депозирано до председателя на Общинския съвет д-р Георги Синански и до кмета Кирил Котев.

Искането Л. Георгиева е направила, след като в сила е работното време на заведенията – до 02.00 ч., независимо дали е лято или зима. Откакто е гласувано това работно време през 2014 година, живеещите на централната улица „Македония” са подложени на постоянен тормоз, стрес от музиката и разговорите на висок глас, които се водят от клиентите.

Л. Георгиева се позовава на Конституцията, съгласно която всеки гражданин има право на 8-часов сън, а с тази промяна заведенията да работят до 02.00 ч. това право в Сандански е нарушено, пише в жалбата Л. Георгиева. Тя е предложила работното време на заведенията да е до 00.00 лятно време, а зимата – до 23.00 ч.

Както вестник „Струма” писа, работното време на заведенията бе променено до 02.00 ч. с решение на Общинския съвет от месец юни 2014 година и е в сила вече три години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Реалист

    Тоест след 22 часа не можем да вдигаме шум, но пък заведенията имат право да дънят музика по нощите.

    Отговори
  2. Светла

    Кой позволява работниците на фирма АББ Петрич да паркират върху тротоара и на мястото обузначено за грабищен паркинг Петрич . Защо служителите на КАТ си затварят очите всеки ден при положение, че точно там има опасен завой? И всичко това при факта, че фирма АББ Петрич разполага с огромен вътрешен паркинг. Кой позволява увреждането и ползването на общинска собственост за нуждите на фирма АББ Петрич?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *