Санданчанка е новата старша сестра на ортопедия в МБАЛ – Благоевград

Медицинската сестра Таня Панева-Властанова е новата старша на ортопедия в благоевградската болница. Досегашната старша сестра Жулиета Йовчева, която бе начело на медицинските специалисти повече от 10 години, остава да работи в отделението като редова сестра.

Началникът на ортопедия д-р Стоян Папочиев представи вчера Таня Панева на екипа. Досега тя е била старша на хирургично отделение в болница „Свети Врач“ – Сандански, заемала е същия пост и във вътрешно отделение, повече от 5 години е била старша на операционния блок и операционна сестра. Нашето отделение след акредитацията получи най-високото ниво на компетентност – трето ниво, и новата старшата сестра отговаря на изискванията, Таня Панева е магистър по „Управление на здравни грижи“ от Медицински университет – София, поясни началникът на ортопедия д-р Папочиев.

Новата старша Таня Панева от днес поема служебните си задължения в МБАЛ -Благоевград: Приех поканата за работа, защото с д-р Папочиев сме работили заедно в болницата в Сандански от 2006 година, Благоевград ми е познат. Тук съм учила, завършила съм Института за подготовка на здравни кадри и Медицинския колеж към МУ – София. Работя в болничната помощ от 1989 година, базата ми за обучение по „Управление на здравни грижи“ бе към МБАЛ „Царица Йоанна“ /бивша ИСУЛ/, поясни новата старша и пожела на  колектива лека и спорна работа.

Лекарският състав на отделението е също с нови специалисти, каза д-р Папочиев и допълни, че  колегата му д-р Николай Пиринчиев е с клинична ординатура от специалзираната болница по ортопедия Горна Баня. Той е роден в Благоевград, завършил е Математическата гимназия и от юли миналата година работи в МБАЛ – Благоевград. Преди това близо 10 години е работил в МБАЛ -Смолян.

 

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *