Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Селски ябълков пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г брашно

200 г масло или маргарин

2 бр. яйца

2 с.л. захар

За пълнежа:

1.5 кг ябълки

2-3 с.л. захар

1 ч.л. канела

100 г счукани орехи

пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От продуктите се измесва тесто. Половината се разстила върху дъното и стените на тортена форма с подвижно дъно.
Пълнежът се приготвя, като обелените и почистени ябълки се настъргват и се задушават до омекване със захарта. Като поизстине се добавят канелата и орехите. Изсипва се върху тестото в тортената форма. Втората половина от тестото се разточва на суджук с дебелина около 1 см. Режат се парчета, които се редят върху пълнежа на разстояние около 2 см. Върху тези парчета перпендикулярно се редят други. Оформя се решетка. Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се поръсва с пудра захар.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *