Силните мъже на България просълзени! Хиляди изпратиха в последният му път железния Величко Чолаков

Елитът на българските щанги, силните мъже на България, се събраха просълзени, за да изпратят Величко Чолаков. Смолян се прости днес с щангиста шампион, който почина внезапно на 35-годишна възраст след кардиологични проблеми. Поклонението пред Величко Чолаков бе в Спортната зала в града.

Хиляди изпратиха в последният му път железния Величко Чолаков

За поклонението пристигнаха заместник-министърът на  младежта и спорта Ваня Колева,  ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести, Йорданка Благоева, треньори, спортисти, приятели на щангиста, кметът Николай Мелемов, народни представители. В Смолян днес е обявен ден на траур в памет на Величко Чолаков.

Исполинът с голямо добро сърце, шампионът, който гледаше с великодушна усмивка над дребните неща. Така го запомни Смолян. Спомените на приятели, съмишленици, съотборници и треньори повториха единодушно една и съща фраза: „изключително добър човек”.

Хиляди изпратиха в последният му път железния Величко Чолаков

Ще го запомним като железния човек с голямото сърце,  невероятен българин, изключителен спортист, заяви заместник- министър Ваня Колева.  Тя допълни, че България загуби още един голям спортист, който направи своя собствена школа,  чрез която да се раждат още таланти. Когато приключи един спортист, трябва да се обърне много по-голямо внимание към неговото възстановяване, заяви Йорданка Благоева.

Изпращаме големия Величко, човек с голямо сърце, който не е казал лоша дума, той обичаше всички, заяви в словото си кметът на Смолян Николай Мелемов. „Смолян загуби един  голям мъж, отдаден на спорта и семейството си. У него нямаше злоба,  нямаше лошо,  беше най-добрият човек, когото познавам“. Така го описа Кристияна Колева, треньор по щанги.

„Най-добрият ми приятел, семеен приятел, човек с голямо сърце, голям човек, велик човек! Тежко е, тежко е за Смолян, тежко е за България, тежко е за света. Във вдигането на тежести знаят Величко Чолаков. Спортистите-това са лицето на една нация, на една държава, без тях никой не знае къде сме. В света ако питате кой е Величко Чолаков може би много хора ще ви отговорят кой е и ще ви кажат, че е българин“, коментира пък Златан Ванев, бивш национален състезател по вдигане на тежести и треньор на Величко.

Хиляди изпратиха в последният му път железния Величко Чолаков

„Цял свят скърби за едно добро момче, което се раздаваше за приятелите, на никой нищо лошо не е направил. Тежко е, защото ми беше като дете, все едно нещо се откъсна от сърцето ми, не знам как ще я карам по-нататък“, през сълзи коментира Костадин Грозданов, личен треньор на Величко Чолаков.

Бившият национален треньор Пламен Аспарухов ще запомни Чолаков, като голям човек. „С успехите му ще го запомня, с гражданската му позиция, с това, че беше уникален баща и съпруг. Остави много спомени, дано бъде пример на младото поколение“, коментира Аспарухов.

„С най-добро чувство ще го запомня, защото той беше човек за показ и с много обич и много любов ще го споменавам където и да е, че той беше много добър и много усмихнат, и ние нека да бъдем такива“, коментира пък народната певица Валя Балканска.Дарик

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *