HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ски писалките от Сапарева баня счупиха клубен рекорд по медали

Клубен рекорд по медали от едно състезание счупиха младите ски бегачи от СК „Паничище“ на държавното първенство за всички възрасти в курорта Боровец. „Писалките“ от Сапарева баня напълниха кошницата си в тридневната надпревара общо с 55 отличия, което е връх в 8-годишната история на клуба.Част от възпитаниците на тандема Райко и Илиан Пенев са призьори и в биатлона. В последния старт – преследването в свободния стил, бегачите от градчето с най-горещия гейзер затвърдиха реномето на една от водещите школи у нас при подрастващите.

В състезанието на девойките старша възраст титлата заслужи Любомира Пехливанска, а среброто спечели Йоана Галева. Златото си от предните два дни дублира Валентина Димитрова, която отнася конкуренцията и с пушката на огневия рубеж. Нейна първа подгласничка стана Мария Кънинска.

Отново хегемонията на сапаревобанчани бе при по-малките. Почетната стълбичка окупираха при момичетата младша Гергана Джаджарова, Василена Пехливанска и Юлиана Чечева, а при момчетата първи е Георги Наумов, следван от Лъчезар Божилов и Веселин Белчински. Сред медалистите се наредиха и Даниел Пешков и Красимир Атанасов /втори и трети при юношите мл. в-ст/, както и Елеонора Жишкина и Десислава Джаджарова /при девойките/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Защитено съдържание!